Er zijn vele technische optimalisaties mogelijk. Hier beschrijf ik er een aantal. Uit een technische check wordt duidelijk welke nodig zouden zijn voor de website.

SEO techniek

Waarom is techniek belangrijk binnen SEO?

Met techniek doel ik op de techniek van de website, de achterkant. Hoe is de website ingericht, is de structuur logisch en is deze zo ingesteld dat de website zo goed mogelijk te lezen is voor de zoekmachine. Voor een groot gedeelte is deze techniek voor de bezoeker niet zichtbaar, maar het kan wel gevolgen hebben voor de zichtbaarheid binnen de zoekmachines.

Bij het onderdeel content wordt de website vaak vergeleken met een boek waarbij een logische structuur en opbouw belangrijk is, maar wat als het boek in compleet het verkeerde gangpad ligt? Dan ga je het boek überhaupt niet vinden. Daarom wil je de techniek van de website op orde hebben, dat maakt het voor een zoekmachine namelijk een stuk makkelijker de content te lezen.

Interne linkstructuur

De interne linkstructuur is de structuur van interne links op de website. Dat was te verwachten. Wat hiermee bedoeld wordt is hoe alle pagina’s binnen de website met elkaar verbonden zijn. Dit wil je zo optimaal mogelijk doen zodat de belangrijkste pagina’s de meeste waarde krijgen. De website heeft een bepaalde waarde die vanaf de homepagina verdeeld wordt over de rest van de website, hoe prominenter de plek van een interne link, hoe meer waarde deze link krijgt.

Een blog die pagina’s diep op de website staat, maar die wel veel bezocht wordt, kun je op die manier een groter podium geven door een link op een prominente plek te plaatsen waardoor deze nog vaker bezocht kan worden.

Dit is simpel uitgelegd wat een linkstructuur is en waarom het belangrijk is. Dit hangt ook weer samen met de indexatie van de website, daar kom ik hieronder op terug.

URL structuur

De URL structuur van de website is niet alleen belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker, maar ook voor de zoekmachine. De URL is een belangrijke plek waarin extra nadruk gelegd kan worden op een bepaald zoekwoord. Een URL die een bezoeker niet begrijpt zal een zoekmachine ook niet begrijpen. Daarom is het belangrijk een duidelijke URL structuur te hebben die het lezen van de pagina makkelijker maakt. 

Een voorbeeld is: www.webshop.nl/kleding/truien/

Direct is duidelijk welke route gevolgd is om op deze pagina terecht te komen en waar deze pagina bevindt. 

Indexatie 

Niet elke pagina op de website is belangrijk. Om het een zoekmachine zo makkelijk mogelijk te maken kun je ze adviseren in welke pagina’s wel en niet te bezoeken/indexeren. Wanneer je een stad bezoekt hoef je ook niet elke doodlopende straat te zien, waar geen bezienswaardigheden zijn. Dit geldt voor een zoekmachine net zo. Daarnaast kan de tijd die gespendeerd wordt aan onbelangrijke pagina’s niet meer gespendeerd worden aan pagina’s die er wel toe doen.  

Wil je meer klanten en omzet door een groter aantal bezoekers op jouw website?

Neem vrijblijvend contact met me op!